zaterdag 2 juni 2012

Groenten Tuin Tips Voor Uw Achtertuin

Zou het mogelijk zijn een groenten tuin te maken in uw achtertuin? Overweeg dan volgende optie, Gezonde voeding in handbereik hebben uit uw eigen groenten tuin! Ook uw kinderen kunnen helpen bij het kweken van gezonde groeten in uw tuin. Bedenk even, al lerend pret maken is zeker geen slecht idee. Maar u moet wel vooraf plannen wat u in uw groenten tuin wilt hebben.

Welke Groenten Kweken?

Plan welke groeten u in uw groenten tuin wilt kweken. Kies zowel vroege, midden seizoen en late groeten soorten voor een jaar rond plezier. Kies de groenten die u lekker vindt.

Leer de eigenschappen van de groenten kennen

U moet de karakteristieke eigenschappen van de groenten kennen. Sommige groenten doen het zeer goed in een schaduw rijke groenten tuin, terwijl andere soorten juist veel zon nodig hebben om goed te groeien.

Snel en traag groeiende groenten

Sommige groenten groeien in de zaailing periode uitzonderlijk traag. Laat dan genoeg ruimte tussen de rijen in uw groenten tuin. U kunt dan deze ruimte gebruiken om er snel groeiende variƫteiten te planten. Zo kunt u bijvoorbeeld midden april bieten zaaien en tussen de rijen sla planten.

laat de bodem niet uitdrogen

Zorg voor genoeg water toevoer tijdens droge periodes, een groenten tuin heeft meer water nodig dan een siertuin. De meeste groenten hebben 2,5 liter water nodig per week, vooral als het vruchten dragende planten zijn.

Let op voor infecties

Wees attent voor insecten en andere planten ziekten tijdens de groei periode. Als u vroegtijdig planten infecties kunt vinden, is het gemakkelijker om de infecties te remediƫren. Vermijd pesticides tenzij het echt niet anders kan. Het is beter organisch te tuinieren, het is beter voor het milieu maar vooral beter voor uw gezondheid. Als u planten oogst, gooi dan de platen resten in uw compost hoop, zodat de planten delen kunnen gerecycleert worden als meststof voor het volgende seizoen. Evenwel geen geinfecteerde planten in de compost, dat kan problemen geven voor later.

Dieren horen niet in de groenten tuin

Het is belangrijk uw groeten tuin te beschermen tegen dieren. Plaats een omheining met kleine maas zodat honden, konijnen of andere dieren niet in de groeten tuin kunnen komen. De schade welke sommige dieren kunnen aanrichten in uw groeten tuin kan gemakkelijk de kost van een omheining verantwoorden. Omheiningen zijn oook goed bruikbaar voor het leiden van groenten zoals bonen en tomaten welke een goede ondersteuning nodig hebben.

Uw groenten tuin beschermen is nodig om een rijklijke oogst voort te brengen. Uw harde werk wordt beloont als u genoeg voorzorgen neemt. Groenten kweken is een leerproces dat tijd vergt. Geduld en toewijding helpen u uw doel te bereiken.

Wilt u meer weten van het aanleggen van een groenten tuin? Lees dan hierover in "De Eetbare Tuin". Dit boek geeft u een volledig inzicht over hoe u een eigen groenten tuin kunt aanleggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten